Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
500 gram ıspanak
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Sarımsaklı Köfte Hazırlanışı
Bulguru kapaklı bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin. Yeterince şişmesi için kapağını kapatın, yarım saat bekletin. Bulgur şişince yumurtayı, unu, salçayı ve tuzu ekleyin. Yoğun bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp ortasına başparmağınızla hafifçe bastırarak çukur oluşturun. Bulgurlu köfte hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda haşladıktan sonra süzün.Ispanakları yıkayıp süzün. 2 santim kadar boyunda doğrayıp bir kabın içine aktarın. Üzerine kaynar su dökün. 10 dakika kadar beklettikten sonra suyunu iyice sıkın. Zeytinyağını tavada ısıtıp salçayı kavurun. Havanda ezilmiş sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. En son ıspanaklar ile haşlanmış bulgur köftelerini ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Servis tabağına paylaştırın, isteğe göre süzme yoğurt ve turşu eşliğinde sıcak veya ılık servis yapın.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler
Ev Yapımı