Şeftalili Rustik Tart

Malzemeler

Bir buçuk su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
Yarım paket margarin
4 çorba kaşığı limon suyu
5-6 adet şeftali
1 çay kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurtanın akı

Şeftalili Rustik Tart Yapılışı
UNU ve yarım su bardağı pudraşekerini beraber eleyin. Un-pudraşekeri karışımını margarin ve limon suyuyla beraber mutfak robotunda karıştırın. Hamur toparlandığında robottan alıp, elinizle yuvarlayın. Hafif unlanmış yağlı kağıt üzerinde 30 cm. çapında açın. Bir tepsiye aktarın ve üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabının alt rafında 15 dakika dinlendirin. şeftalileri dilimledikten sonra kalan yarım su bardağı pudraşekeri ve limonun rendelenmiş kabuğu ile karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurun üzerine yumurta akını sürün. Hamurun kenarında 5 cm'lik boşluk kalacak şekilde ortasına şeftalili karışımı yerleştirin. Kalan 5 cm'lik boşluğu alıp, hamurun orta kısmında açıklık kalacak şekilde şeftalilerin üzerine kapatın. Fırın 180 derecede ısıtın. Tartı fırına yerleştirip 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra arzuya göre üzerine pudraşekeri eleyerek, dondurma ile servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe