Malzemeler
10 adet minik patlıcan1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2/3 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
taze kekik
Patlıcanlı Pilav Yapılışı
PİRİNCİ ıslatın. Soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağla tencereye alıp, pembeleştirin. Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Tencereye atın. 1-2 çevirip, suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin. Suyunu ilave edin. Tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Derince bir kaba pilavı yayın. Üzerini kaşıkla düzeltin. Servis tabağına ters çevirin. Taze kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler
Pilavlar