Patlıcanlı Pilav Tarifi


Malzemeler

10 adet minik patlıcan
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2/3 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
taze kekik

Patlıcanlı Pilav Yapılışı


PİRİNCİ ıslatın. Soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağla tencereye alıp, pembeleştirin. Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Tencereye atın. 1-2 çevirip, suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin. Suyunu ilave edin. Tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Derince bir kaba pilavı yayın. Üzerini kaşıkla düzeltin. Servis tabağına ters çevirin. Taze kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe