Ballı Saray Sarma


Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Bir buçuk su bardağı tahin
  • 1 su bardağı bal
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık 

Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı pudraşekeri

Ballı Saray Sarma Yapılışı

TAHİN, bal, mahlep ve fındığı bir kasede karıştırın. 1 adet yufkayı tezgaha yayın ve üzerine ballı karışımın üçte birini sürün. İkinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi uygulayın. Üçüncü yufkanın üzerine de kalan ballı harcı sürdükten sonra, yufkayı ortadan ikiye kesin. 

İki ayrı yufkaları yuvarlak kısımlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra rulo yufkaları 5 cm eninde verev şeklinde kesin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.   

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerlerine pudraşekeri serpin.  

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe