Böğürtlenli Pasta Tarifi


Malzemeler

  • 200 gram böğürtlen
  • 150 gram parça çikolata
  • Pandispanya için:
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 30 gram ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Krem patisserie için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Şeker şurubu için:
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • Kramabör için:
  • 250 gram margarin
  • 3/4 su bardağı şeker şurubu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Çikolata sos için:
  • 40 gram bitter çikolata
  • 40 gram pralin ezme
  • 2 çorba kaşığı margarin

Böğürtlenli Pasta Yapılışı

Şeker şurubunu hazırlamak için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını tozşekerin yarısı ile iyice kabarana kadar çırpın. 

Başka bir kapta yumurta sarıları, yağ, kakao, kalan tozşeker ve ceviz içini karıştırın. Bu karışımı çırpılmış yumurta beyazına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. 

Krem patisserie için süt, un, tozşeker, margarin, yumurta ve vanilyayı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra çırpma teliyle karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Bu arada kramabör için oda sıcaklığında beklemiş margarini mikserle 10 dakika çırparak kabartın. 

Yarım su bardağı şeker şurubunu ve kakaoyu margarine ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayırın. Bir fırça ile şeker şurubunu pandispanyaların üzerine sürün. Krem patisserie'nin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Böğürtlen ve çikolata tanelerini yerleştirin. Kalan krem patisserie'yi böğürtlenlerin üzerine yayıp diğer pandispanya ile kapatın. 

 Pandispanyanın üzerini kramabör ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosu yayıp, bir müddet daha buzdolabında bekletin. Değişik meyvelerle süsleyip servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe