Malzemeler
Hamuru için: 1 adet yumurta sarısı1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Yufkaları açmak için:
Buğday nişastası
İç malzeme için:
1 su bardağı file antepfıstığı
Tatlının üzeri için:
200 gram tereyağı
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 dalma limon suyu
Papyon tatlısı Yapılışı
ŞERBETİ için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yumurta sarısı, sıvıyağ, süt, sirke, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru birisi daha büyük, diğeri daha küçük olacak şekilde 2 bezeye ayırın.Büyük bezenin üzerine nişasta serpip, oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Yufkayı önce enlemesine sonra boylamasına kesin. Çıkan 4 parçayı da tekrar ikiye keserek toplam 8 adet üçgen hamur parçası elde edin. Bir adet üçgen hamurun geniş kısmına, ortasına yakın 1 tatlı kaşığı file antepfıstığı koyun. İki kenarını içe doğru ortası açık kalacak biçimde katlayın. Daha sonra alt kısmı fıstığın üzerini örtecek şekilde kapatın. Uç sivri kısmı da içe doğru katlayın ve tekrar uç kısmından tutup, fıstıklı kısmın üzerini örtecek biçimde kapatın.
✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!