Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler

1 kg barbunya
1/3 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
2 adet soğan
1 adet iri boy havuç
2’şer adet domates ve sivri biber
2 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Süslemek için: Maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı

BARBUNYAYI ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunya yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın. Haşlanmış barbunya, bütün sivri biber, tozşeker ve tuzu ekleyin. 1 kahve fincanı su koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. Sivri biberleri içinden çıkarın ve üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe