Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinçYarım çay bardağı sıvıyağ
500 gram kuşbaşı kuzu ciğeri
1 adet küçük kırmızı biber
10-15 adet arpacık soğan
4-5 dal maydanoz
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber, pulbiber
Ciğerli Pilav Yapılışı
SIVIYAĞIN yarısını bir tencereye alıp, üzerine 2 su bardağı ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kısıp 5 dakika daha pişirin. Altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın. Kalan sıvıyağı bir tavaya alarak arpacık soğanları ekleyin. Soğanların rengi dönünce üzerine kıyılmış kırmızı biber ekleyip 1 dakika birlikte sote edin. Daha sonra ciğerleri de koyup kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Kıyılmış maydanoz serpip ocaktan alın ve pilava karıştırarak servis yapın.
Etiketler
Pilavlar