Malzemeler
250 gram eritilmiş margarin2 adet yumurta (Birinin akını ayırın)
2 su bardağı pudraşekeri
1 adet limon veya portakalın rendelenmiş kabuğu
Dört buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine: 100 gram tuzsuz badem
Badem Kurabiye Yapılışı
Margarin ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Pudraşekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra 1 parmak kalınlığında açın. Badem biçimindeki kalıplarla şekillendirin. Yumurta akına batırılıp, sıcak suda bekletilmiş bademlerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip hamurların üzerine yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Etiketler
Bisküviler ve Kurabiyeler