Portakallı Pilav

Malzemeler

1 su bardağı baldo pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı sıcak su
1 adet kesmeşeker
Yarım kahve fincanı badem
Tuz

Üzerine:
Kavrulmuş badem

Portakallı Pilav Yapılışı

PİRİNCİ ılık tuzlu suda yarım saat dinlendirip, süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinç ve tuzu ilave edip, pirinci kırmadan karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, yarım su bardağı portakal suyu, sıcak su ve kesmeşekeri ekleyin. Önce yüksek, sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin. Kavrulmuş bademlerle süsleyip, servis yapın

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe