Çikolatalı Pasta

Malzemeler


  • 10 adet yumurta
  • 10 çorba kaşığı tozşeker
  • 10 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 5 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • Çikolatalı sos için:

  • 1 paket (90 gram) bitter çikolata
  • 1 paket (90 gram) krema

Çikolatalı Pasta Yapılışı

ÖN hazırlık olarak, aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın. 5 adet yumurta ve 5 çorba kaşığı tozşekeri derin bir kapta mikserle, yoğun bir kıvama gelene dek, 15-20 dakika çırpın. 

Ardından üzerine 5 çorba kaşığı unu ve vanilyayı fazla karıştırmadan katın. Başka bir kapta, kalan 5 adet yumurta ve 5 çorba kaşığı tozşekeri aynı şekilde mikserle çırpın. Üzerine kalan 5 kaşık unu ve 5 çorba kaşığı kakaoyu katıp karıştırın. Yağlanmış kalıplardan birine vanilyalı harcı, diğerine de kakaolu harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Bu arada çikolata sosu için, çikolata ve kremayı ocakta eritin. 

Kekleri birer parmak kalınlığında kesip, dilimlerin iki tarafına da çikolata sosundan sürün. Sonrasında 1 sade-1 kakaolu dilimleri birbirine yapıştırıp üzerini kalan çikolata sosuyla kaplayın ve buzdolabında bir süre bekletin. Pastayı verev verev dilimleyip servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe