- 2 su bardağı Hasata Pilavlık Horasan Bulguru
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy pırasa
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 3.5 (üç buçuk) su bardağı su veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
SEBZELİ BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
1.Tereyağını tencereye ekleyip eritin.
2.Üzerine ince kıydığınız pırasayı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
3.Küp şeklinde doğradığınız havuç ve Hasata Pilavlık Horasan Bulguru’nu ekleyip karıştırın.
4.2-3 dk karıştırarak pişirdikten sonra tavuk suyu, ufak doğradığınız kabak ve tuz ekleyip karıştırın.
5.Kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar (20-25 dk) pişirin. Ocağın altını kapatın.
6.Pilavınızı 20 dk demlendirip servise sunun.
7.Not: Dilerseniz tavuk nugget ile eğlenceli bir sunum hazırlayıp servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Etiketler
Pilavlar