Malzemeler
- Patlıcan rulolarından arta kalan kısımlar
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı pirinç
- 4-5 dal taze soğan
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Patlıcanlı Pilav Yapılışı
KABUKLARI soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın. Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat dinlendirip, süzün. Soğanları incecik kıyın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda hafifçe soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu ilave edip, pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip, göz göz olunca ocağın altını kapatın. Patlıcanları pilava ekleyip, karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak, dinlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Etiketler
Pilavlar