Sıkıcık Çorbası

MALZEMELER

Köfte için:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yeteri kadar sıcak su
  • 3 çorba kaşığı toz tarhana
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber, nane
Suyu için:
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı et suyu 3 su bardağı su, tuz, pul biber
  • Sosu için: 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş dövülmüş sarımsak

YAPILIŞI

Çorbanın köftesi için ince bulguru derin bir kaba alın ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekip kabarması için üzerini bir kapakla kapatın. Suyunu çektikten sonra kapağını açın ve karıştırarak havalandırın. Toz tarhana, yumurta, un, tuz, karabiber, pul biber ve nane ekleyip tüm malzeme özleşene kadar yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Köftelerin birbirine yapışmaması için un serpilmiş bir tepsiye dizin.

Suyu için yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Domates ve biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, su, tuz ve pul biber katıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca köfteleri içine atın ve 20-25 dakika pişirin. Üzeri için yoğurdu sarımsakla bir kasede çırpın ve çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe