Havuç ve Portakal Çorbası


Malzemeler

500 gram havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan (irice doğranmış)
Yarım su bardağı portakal suyu
4 su bardağı sebze suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, beyazbiber ve krema

Havuç ve Portakal Çorbası Yapılışı

Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun. Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyazbiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbanızı ılınıncaya kadar soğutun ve bir el blenderinden geçirerek, akışkan bir kıvama getirin. Krema ile tatlandırın. Afiyet olsun, helal olsun...

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe