Malzemeler:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Ay çekirdeği içi
Soğanlı Mahlepli Çörek Hazırlanışı:
Unu hamuryoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, tuzu, mahlebi ve kabartma tozunu ekleyip homojen, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadaryoğurun.
Soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra hamurun içine katın. Tekrar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp şekillendirin. Çörek hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından alın. Ilık veya soğuk servis yapın.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler
Börekler-Çörekler ve Poğaçalar