Soğanlı Mahlepli Çörek



Malzemeler:


1 adet yumurta
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı
Ay çekirdeği içi

Soğanlı Mahlepli Çörek Hazırlanışı:


Unu hamuryoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, tuzu, mahlebi ve kabartma tozunu ekleyip homojen, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadaryoğurun.

Soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra hamurun içine katın. Tekrar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp şekillendirin. Çörek hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından alın. Ilık veya soğuk servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe