Püreli Biftek Tarifi


Malzemeler

  • 1 parça biftek
  • 15-20 adet brüksellahanası
  • 1 adet domates
  • tuz
  • kekik
Püresi için:
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
  • karabiber


Püreli Biftek Yapılışı


PATATESLERİ haşlayın. Başka bir kapta 2 su bardağı suyla brüksellahanaları 5-6 dakika haşlayın. 

1 Bu arada, yağsız tavada bifteğin iki yüzünü de 4 dakika pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. 

2 Haşlanan ve kabukları soyulmuş patatesi bir çatal yardımıyla parçalayın. Üzerine sıcak sütü gezdirin.

3 Ardından tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip, püreyi çatalla karıştırarak ezin. 

4 Servis tabağına öncelikle bifteği yerleştirin. Üzerine püreyi, kalp şekli vererek yerleştirin. 

Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve tabağın kenarlarına dizin. Kalp pürenin kenarlarını, uzun ince kestiğiniz domates kabuklarıyla çevreleyin. Tabakta kalan boşluklara haşlanmış brüksellahanaları serpiştirin. Servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

VEKA MEDYA

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe