Mantar Salatası Tarifi


Malzemeler
250 gram mantar
1 adet haşlanmış havuç
2 adet kırmızı salçalık biber (haşlanmış)
3 çorba kaşığı mısır konservesi
4-5 adet kornişon turşu
15-20 adet yeşil zeytin
2 dilim salam
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
karabiber
Birkaç dal dereotu

Mantar Salatası Yapılışı
1 LİMONLU suyla haşladığımız mantarları ince ince dilimleyelim. 2 Haşlanmış havucu şeritler halinde (jülyen) doğrayalım. Haşlanmış salçalık biberleri de aynı şekilde doğrayıp, havuçla birlikte bir kaba aktaralım. İçine 3 çorba kaşığı mısır konservesini, arzuya göre dilimlenmiş turşuyu ekleyelim. Zeytinleri ve şerit gibi dilimlenmiş salamları da ekleyelim. Bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım. 3 Bu sosu salatanın üzerine gezdirip, malzemeleri harmanlayalım. Üzerine dereotu dalları serperek servis yapalım.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe