2 adet ayva
1 adet orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
250 gram kıyma
Yarım demet ince kıyılmış
maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
Nane, toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber
Yapılışı
PİRİNCİ sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Ayvayı rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine pirinç, soğan, kıyma, maydanoz, karabiber, nane ve sıvıyağın yarısın ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan lahanaları yaprak yaprak ayırın. Haşlayıp suyunu sıkın. Yaprakları düz bir zemine yayıp hazırladığınız harçtan içlerine koyup sarın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sıvıyağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine nane ve toz kırmızıbiber serperek servis yapın.
Etiketler
Zeytinyağlılar ve Mezeler