Malzemeler
4 adet milföy hamuru100 gram beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet ince dilimlenmiş sivri biber
1 adet yumurta sarısı
Şeker Börek Yapılışı
BİR milföy hamurunun altına ve üstüne un serpin. Merdane ile hamuru hafifçe açın ve dört eşit parçaya kesin. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. ‹çi için bir kapta, ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve küçük doğranmış sivri biberi karıştırın. Hazırladığınız bu iç malzemeyi milföy parçalarının ortasına eşit şekilde yerleştirin. Bir milföy parçasının 2 kenarını üst üste getirip, uçlarını şeker paketi gibi kıvırın. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayıp, hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında, 15-20 dakika pişirip servis yapın.✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!
Etiketler
Börekler-Çörekler ve Poğaçalar