Sıkma Köfte


Malzemeler:


• 2 su bardağı ince bulgur
• 1 su bardağı irmik 2 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurta

• Tuz, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber
• 1 çorba kaşığı domates salçası (kaynatma suyu için)
• 2 çorba kaşığı tereyağı (üzeri için)
iç malzemesi için:

• 250 gram orta yağlı kıyma
• 1 adet soğan
• 1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz içi
• 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
• Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Sıkma Köfte Hazırlanışı:

İnce bulguru ve irmiği bir kaba aktarın. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyerek şişmesini sağlayın. Rendelenmiş soğanı ve salçayı ekleyin, iyice yoğurum En son 2 çorba kaşığı unu, yumurtayı, tuzu ve baharatını ilave edin. Tekrar yoğurun. Köftenin dış hamuru hazırdır.
iç malzemesi için; Çukur bir kabın içine soğanı rendeleyin, ince çekilmiş ceviz içini, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatını ekleyin, iyice yoğurun. iç malzeme hazırdır.

Hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde külah şeklinde yuvarlayın, içine kıymalı karışımdan iki çay kaşığı kadarını yerleştirin. Kenarından bastırıp içe doğru kıvırın. Malzeme bitene dek aynı işlemi yapın. Orta boy bir tencereye su doldurun. Birer çorba kaşığı domates salçası ve tuz ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynayınca 10-12 adet sıkma hamurdan içine atın. Hamurlar suyun üzerine çıkınca hamur pişmiş demektir. Kevgirle köfteleri alıp başka bir kaba aktarın. Kalan köfte hamurları da aynı şekilde haşlayın. Servis sırasında tereyağını kızdırıp köftelerin üzerine dökün. Sıcak servis yapın

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe