Narlı Kalp Pasta Tarifi


Malzemeler

1 adet nar
1 paket (80 gram) bitter çikolata
2 çorba kaşığı şekersiz krema
2 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket vanilya
1 kahve kaşığı kabartma tozu

Krema için: 1 paket kaymak
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süzme yo¤urt
3-4 çorba kaşığı pudraşekeri
1 kahve kaşığı vanilya
Yarım olgun mango

Keki ıslatmak için: Nar şerbeti

Narlı Kalp Pasta Yapılışı

ÇİKOLATAYI krema ile birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları tozşeker ve sıvıyağla iyice çırpın. Un, vanilya ve kabartama tozunu ekleyin. Üzerine eritilmiş çikolatayı katıp karıştırın. Yumurta akını ayrı bir yerde kar haline gelinceye dek çırpın. Metal bir kaşıkla kek karışımına ilave edin. Kalp şeklindeki bir kalıbı yağlayıp, hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) yaklaşık 40 dakika pişirin. Krema için kaymağı sütle çırpın. Üzerine süzme yoğurt, pudraşekeri ve vanilya ilave edin. Pişen keki nar şerbeti ile ıslatın. Servis tabağına alıp üzerine krema sürün. Nar taneleri ve mango dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe