Soğanlı Poğaca



Malzemeler



• 1 paket Yuva Poğaça Karışımı
• 500 gram un
• 140 gram margarin
• 1 adetyumurta
• 280 gram ılık su İç malzemesi için:
• 2 çorba kaşığı hazır biber sos (ajvar]
• 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 dal taze biberiye
• Birkaç dal dereotu
• 2 çay kaşığı kuru köri
• 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşarpeyniri


Soğanlı Poğaca Hazırlanışı:


Unu ve oda ısısında yumuşamış margarini karıştırarak (un ve margarin kum haline gelene kadar] harmanlayın. Yumurtayı ekleyin. Ilık suda bir paket Yuva Poğaça Karışımı m iyice çözdürün. Çözdürülen Yuva Poğaça Karışımı’nı unlu karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurum Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirmeye bırakın.

İç malzemesi için; Soğanı soyup rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı karamelize olana dek kavurun Ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu köriyi, taze biberiyeyi, hazır biber sosu ve rendelenmiş eski kaşar peynirin ekleyip tatlandırın, iç malzeme hazırdır. Dinlenmiş hamuru tekrar yoğurum Dikdörtgen şeklinde açıp iç malzemeyi üzerine yayın. Hamuru silindir şeklinde yuvarlayıp bir bıçak yardımı ile bir parmak kalınlığında parçalar kesin. Her parçayı elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe