Kırlangıç Balığı Çorbası


Malzemeler:


• 1 adet kırlangıç balığı
• 1 adet soğan
• 5-6 dal dereotu
• 1 dal kereviz sapı (yap’r;
• 2 adet defne yaprağı
• 1 tatlı kaşığı top karabiber
• 20 gram tereyağı
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı un
• 1 adet limonun suyu
• 1-2 dal taze kişniş
• Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:


Temizlenmiş balığı derin bir tencereye aktarın. Dörde bölünmüş soğanı, dereotunu, defne yapraklarını, doğranmış kereviz dalı ile yapraklarını, tane karabiberi ve tuzu ekleyin. Malzemenin üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Balık eti dağılmaya başlar başlamaz ocaktan alın.

Kılçıklarını temizleyerek kaşığa sığacak şekilde küp küp doğrayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını ısıtın. Unu kavurun. Balık suyundan birkaç kepçe kadarını alıp unu inceltin. Birkaç I taşım kaynayınca ayrı bir kapta limon suyu ile yumurtayı çırpın.

Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe kadarını alıp yumurta ile terbiyeye ekleyin. En son kıyılmış taze kişnişi ekleyin. Terbiyeyi, kaynamakta olan çorbanın suyuna azar azar ekleyerek f karıştırın. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini ekleyip tatlandırın. Çorbanız hazırdır.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe