• 4-5 adet havuç
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 adet kereviz
• 1 adet yeşil elma
• 250 gram süzme yoğurt
• 50 gram krema
• 3 diş sarımsak
• 100 gram beyaz lahana
• Tuz
• 2-3 dal taze kişniş Üzeri için:
• Antepfıstığı içi
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyin, kerevizin kabuğunu soyun. Sebzeleri irice rendeleyin. Zeytinyağını ısıtıp rendelenmiş sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Sarımsakları havanda ezin. Süzme yoğurt, krema, ince kıyılmış taze kişniş ve tuz ile karıştırın. Yoğurtlu karışım ile hafifçe kavrulmuş sebzeleri bir kapta karıştırın, isteğe göre Antep fıstığı içi ile servise hazır edin.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler
Salatalar