Balkabaklı ve Haşhaşlı Bisküvi


Malzemeler:

• 2 dilim orta büyüklükte balkabağ
• 125 gram eritilmiş margarin
• 5 su bardağı un
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı pudraşekeri 1 adet yumurta
• 1 paket vanilya
Balkabaklı ve Haşhaşlı Bisküvi
• 1 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri için:
• Haşhaş tohumu
• 1 adet yumurtanın akı

Hazırlanışı:

Balkabağını orta boy bir tencereye aktarın. 1 su bardağı suyu ilave edin ve kısık ateşte balkabakları yumuşayana dek haşlayın. Ocaktan alın ve ılınınca suyunu süzüp blenderden geçirerek ezin. Hamur yoğurma kabına balkabağı püresini, eritilip ılınmış margarini ve pudra şekerini aktarın. Krema kıvamına gelene dek karıştırın. Yumurtayı ve zeytinyağını ekleyin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karışımın içine eleyerek ekleyin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve oda ısısında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. Farklı şekillerdeki kalıplarla kesin. Hamurların üzerlerine yumurta akı sürün, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin, isteğe göre balkabağı marmeladı ile tatlandırarak servis yapabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe