Malzemeler:
• 8 adet hazır miLföy hamuru
• 1 çay bardağı un
• 8-10 yaprak kurutulmuş domates
• 1 büyük kase beyaz etli balık
• 4-5 dal maydanoz
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
Üzeri için:
• 1 tatlı kaşığı susam
• 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
• 1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
Böreğin iç malzemesi için kurutulmuş domatesleri ve maydanozu kıyın. Izgarada pişirilmiş veya haşlanmış balık etini ufak parçalar halinde ayırıp domatesli karışımla karıştırın, iç malzemeniz hazırdır. MiLföy hamurlarından her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile incelterek dikdörtgen şeklinde hamurelde edin. Her hamurun uzun kenarına iç malzemeden yayın.

Diğer hamuru da ilk hamurun biten kısmından birleştirerek spirali tamamlayın. Her börek için iki adet hamuru birleştirmeniz gerekiyor. Kalan malzemeyi de aynı şekilde değerlendirip börek hamurların tamamlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumu ile susamı serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Ilık servis yapın.
✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!
Etiketler
Börekler-Çörekler ve Poğaçalar