Balıklı ve Kurutulmuş Domatesli Börek

Malzemeler:


• 8 adet hazır miLföy hamuru
• 1 çay bardağı un
• 8-10 yaprak kurutulmuş domates
• 1 büyük kase beyaz etli balık
• 4-5 dal maydanoz
• Tuz, taze çekilmiş karabiber

Üzeri için:
• 1 tatlı kaşığı susam
• 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
• 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:


Böreğin iç malzemesi için kurutulmuş domatesleri ve maydanozu kıyın. Izgarada pişirilmiş veya haşlanmış balık etini ufak parçalar halinde ayırıp domatesli karışımla karıştırın, iç malzemeniz hazırdır. MiLföy hamurlarından her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile incelterek dikdörtgen şeklinde hamurelde edin. Her hamurun uzun kenarına iç malzemeden yayın.

Hanım MutfağıDikkatlice silindir şeklinde kıvırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Ortadan başlayıp kendi ekseninde spiral şeklinde dolayın.

Diğer hamuru da ilk hamurun biten kısmından birleştirerek spirali tamamlayın. Her börek için iki adet hamuru birleştirmeniz gerekiyor. Kalan malzemeyi de aynı şekilde değerlendirip börek hamurların tamamlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumu ile susamı serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Ilık servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe