Dondurmalı Kazandibi


Malzemeler

250 gram tavuk gö¤sü
5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta

Dondurmalı Kazandibi Yapılışı

TAVUĞU 35 dakika süreyle hafllayın Diğer taraftan süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha piflirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmas›n› sağlayın.

Hanım MutfağıDaha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateflte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar piflirin. Bu s›rada tepsiyi çevirerek her yerinin piflmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya b›rakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara aıın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe