Malzemeler
250 gram tavuk gö¤sü5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta
Dondurmalı Kazandibi Yapılışı
TAVUĞU 35 dakika süreyle hafllayın Diğer taraftan süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha piflirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmas›n› sağlayın.
Etiketler
Şerbetli Tatlılar ve Helvalar