Mousse Chocolat


Malzemeler

10 çorba kaşığı su
1 su bardağı tozşeker
400 gram bitter çikolata
4 adet yumurtanın akı
5 adet yumurta sarısı
500 gram krema

Üzeri için:
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Kivi dilimleri ve nane yaprakları

Mousse Chocolat Yapılışı

SU ve tozşekeri bir kaba alıp ağır ateşte kaynatın, ocaktan alın. Yumurta aklarını mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Üzerine şerbeti ve benmari usulü erimiş çikolatayı ekleyip, tahta bir kaşıkla çok hafif karıştırın. En son krema ve yumurta akını ekleyin. Kuplara boşaltıp buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın. Krem şantiyi sütle çırptıktan sonra bir krema torbasına alın. Kupların üzerine sıkın. Kivi dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe