Malzemeler
10 çorba kaşığı su1 su bardağı tozşeker
400 gram bitter çikolata
4 adet yumurtanın akı
5 adet yumurta sarısı
500 gram krema
Üzeri için:
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Kivi dilimleri ve nane yaprakları
Mousse Chocolat Yapılışı
SU ve tozşekeri bir kaba alıp ağır ateşte kaynatın, ocaktan alın. Yumurta aklarını mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Üzerine şerbeti ve benmari usulü erimiş çikolatayı ekleyip, tahta bir kaşıkla çok hafif karıştırın. En son krema ve yumurta akını ekleyin. Kuplara boşaltıp buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın. Krem şantiyi sütle çırptıktan sonra bir krema torbasına alın. Kupların üzerine sıkın. Kivi dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler
Çikolatalı ve Meyveli Tatlılar