Malzemeler
l6 adet yufka4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağı
2 su bardağı su
iç malzemesi için: 1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
400 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı tozşeker
Kıymalı Kolay Su Böreği Yapılışı
1- Böreğin iç malzemesini hazırlamak için ,ince kıydığınız soğanı tereyağınd hafif pembeleşene dek soteleyin.kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar birlikte pişirn.kıydığınız maydanozu,tuzu,karabiberi ve toz şekeri ilave ederek bir iki kez karıştırın.sonrasında kenara alarak soğumaya bırakın.2- Yağladığınız büyük boy fırın kabına 1 adet yufkayı serip,kenarından fazlalıklarını koparın.yumurta,süt,sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın.başka bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8 cm lik parçalar halinde kopararak haırladığınız sütlü karışıma batırın ve yan yana tepsiye dizin.diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin.üüzerine hazırladığınız kıymalı iç malzemesini yayın.diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin.kalan son yufkayıda en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün,önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirinsıcak olarak servis yapın
Etiketler
Börekler-Çörekler ve Poğaçalar