Beşamelli ve Ton Balıklı Patates Kupları

Beşamelli ve Ton Balıklı Patates Kupları

Malzemeler


150 gram ton balığı konservesi
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet küçük boy domates
Yarım çay bardağı mısır konservesi
1 –2 dal kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım paket dondurulmuş
kızartmalık patates, sıvıyağ

Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Beşamelli ve Ton Balıklı Patates Kupları Yapılışı 

BEŞAMEL sosu hazırlamak için, tereyağını kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Sütü üzerine azar azar ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Ton balığını küçük parçalar halinde beşamel sosa ekleyin. Üzerine küp doğranmış kırmızı soğan ve domatesi ilave edin. Mısırları ve dereotunu ekleyip baharatla karıştırdıktan sonra kuplara paylaştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri yerleştirin. Üzerlerine hafifçe sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kuplardaki ton balığı eşliğinde servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe