Mürdüm Eriği Sirkeli Toplar


Malzemeler

Hamuru için:
250 gram kekun
1 çorba kaşığı tozşeker
1/4 tatlı kaşığı toz tarçın (arzuya göre)
40 gram tereyağı
60 ml (4 çorba kaşığı) süt
4 çorba kaşığı mürdüm eriği sirkesi
Pudraşekeri, bir tutam tuz

Sunumda: 
500 gram mürdüm eriğireçeli (benim kullandığım kızılcık + mürdüm eriği reçeli)

Mürdüm Eriği Sirkeli Toplar Yapılışı

Fırını 180 derece ısıtın. Unu, şekeri, tarçını, bir tutam tuzu karıştırın. Tereyağını, sirkeyi ve sütü ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Her birini ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin (orijinal tarifte hamurların erik kompostosu içinde beraber pişirilmesi öneriliyordu. Ben ise hamur toplarını ayrı pişirip, komposto yerine reçel ile birlikte sunmayı tercih ettim). Sirkeli topları 15-20 dakika üzerleri kızarana değin pişirin. Piştikten sonra üzerlerine pudraşekeri serperek, mürdüm eriği reçeli ile birlikte servis yapın bu lezzetli sirkeli topları.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe