Menemen Böreği

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 3’er adet domates ve sivri biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Yufkaları yağlamak için:
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı galeta unu

Menemen Böreği Yapılışı

KABUKLARI soyulmuş domates ve sivri biberleri küp şeklinde doğrayın. Eritilmiş tereyağında sivri biberi kavurup üzerine domatesi ekleyin. Yumuşayınca çırpılmış yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Kekik, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Ocaktan alıp ılınması için bir kenara kaldırın. Yufkaları üst üste koyun ve pasta tabağı büyüklüğünde parçalar kesin. Küçük muffin kalıplarını sıvıyağ ile yağlayıp, galeta unu ile unlayın. Kalıbın içine bir kat yufka koyup üzerine sıvıyağ sürün. İkinci yufkayı da serip yağlayın. Yufkaların ortasına soğumuş menemen harcından koyun. Kenarından sarkan yufkaları ortaya doğru toplayın ve üzerini sıvıyağ ile yağlayın. Diğer yufkalar ve menemen bitene kadar işleme devam edin. Kalıpları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Börekler ılındıktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın. 
 
✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe