Kıymalı Pide


Malzemeler

Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz
Yeteri kadar su

Kıymalı iç için: 
750 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Kıymalı Pide Yapılışı

MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir hamuru unla birlikte uzunlamasına açın. Kıymalı iç için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pulbiberi kavurun. Maydanozu ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hamurların ortasına kıymalı içten yayın. Üzerlerini kapatacak şekilde hazırlayın. Uçlarını birleştirip, büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün ve 3 parmak kalınlığında kesin. Sıcak olarak servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe