Kuru Börülce Çorbası


Malzemeler

Bir buçuk su bardağı
haşlanmış kuru börülce
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet defne yaprağı
Üzerine: Susam
Yarım demet ince kıyılmış dereotu

Kuru Börülce Çorbası Yapılışı

İNCE kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine bir gece öncesinden suda bekletilmiş ve haşlanmış kuru börülce, tavuk suyu ile su ilave edip kaynamaya bırakın. Unu limon suyunda açın ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Defne yaprağını da ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Daha sonra defne yaprağını içinden çıkartıp çorbayı blenderden geçirin. Servis tabağına alıp üzerine dereotu ve susam serpin. Sıcak olarak servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe