Körili, Hardallı Tavuk, Salata Eşliğinde

Malzemeler

300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 tatlı kaşığı köri
2 çorba kaşığı sıvıyağ + 1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tane hardal
Yarım çay kaşığı toz muskat
Tuz


Salata için: 

2 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet domates
1 adet marul
4-5 adet küçük boy turp
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

Tavuk etini köri ve tuz ile harmanlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Tavuk etini tavaya alıp, açık şekilde kızartın. Sosu hazırlamak için hardal, zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve muskatı tavaya alıp, 2-3 dakika soteleyin.

Hanım MutfağıTavuk etini ocaktan alıp, sosla karıştırın. Salata için salatalık ve soğanı kıyıp, domatesi dilimleyin. Marulu iri şekilde kıyın. Bütün haldeki turpları ve diğer salata malzemesini harmanlayıp servis tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip tavuk etlerini yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe