Malzemeler
300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti1 tatlı kaşığı köri
2 çorba kaşığı sıvıyağ + 1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tane hardal
Yarım çay kaşığı toz muskat
Tuz
Salata için:
2 adet salatalık2-3 dal taze soğan
2 adet domates
1 adet marul
4-5 adet küçük boy turp
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Tavuk etini köri ve tuz ile harmanlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Tavuk etini tavaya alıp, açık şekilde kızartın. Sosu hazırlamak için hardal, zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve muskatı tavaya alıp, 2-3 dakika soteleyin.
Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip tavuk etlerini yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.
Etiketler
Tavuk Yemekleri