Malzemeler
1 çorba kaşığı hindistancevizi1 su bardağı pirinç
250 gram taze fasulye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı konserve mısır
Tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı toz hindistancevizi
5-6 dilim hindistancevizi,
nane yaprağı
Hindistan Cevizli Salata Yapılışı
PİRİNCİ yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Ayıklanmış ve verev doğranmış taze fasulyeyi 10 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra zeytinyağında hafif kavurun. Üzerine jülyen doğranmış kırmızı biberi ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış pirinç, mısır ve hindistancevizini katın. Tuzunu ayarlayın. Tüm malzemeyi karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi serpin. Dilim hindistancevizi ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!
Etiketler
Salatalar