Ballı Elma

Malzemeler
4 adet elma
1 adet limon
1’er çorba kaşığı bal ve tereyağı

Servis için: 
Krema, kaymak veya muhallebi, file antepfıstığı

Yapılışı
Elmaların çekirdek yataklarını, elmaları parçalamadan (kabak oyacağı ile) çıkarın. Elmaların iyi pişmesi ve güzel görünmesi için üzerlerini dikey şeritler halinde ve aralıklı şekilde soyun. Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Limon suyu, bal ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın. Bu karışımı elmaların içine pay edin. Elmaları fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, elmalar yumuşayana dek, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ortalarına krema, kaymak veya muhallebi yerleştirin. File antepfıstığı serpip servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe