Bakla Çorbası

Malzemeler
2 su bardağı kuru iç bakla
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
1 çorba kaşığı ince kıyılmış
taze nane
1 diş dövülmüş sarmısak
2 çorba kaşığı limon suyu, tuz

Yapılışı
BAKLALARI suya koyup 4-5 saat bekletin. Daha sonra süzüp bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ile 6-7 bardak soğuk suyu koyup ocağa oturtun. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Blenderden geçirip yeniden ocağa oturtun. Nane, sarmısak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip 5 dakika daha pişirerek sıcakken servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe