Pırasalı Fesleğenli Tavuk


Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü (minik olarak doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 6 adet ince pırasa
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı köri (istenirse)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
  • 1 dal fesleğen
  • Tuz ve karabiber

Pırasalı Fesleğenli Tavuk Yapılışı

Tavuk etini bir kaba alın ve üzerine nişasta döküp, elinizle iyice karıştırarak bekletin. Soğanı ince kıyın. Zeytinyağı ve yine ince kıyılmış pırasayı ilave ederek, derince bir tavada hafif ateşte kavurun. 2-3 dakika sonra, ince doğranmış tavuğu da ilave edin ve kavurun. Fesleğen dışındaki baharatları ekleyin. Tavuk pişene kadar orta ateşte arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk piştikten sonra, kalınca kıyılmış fesleğen yaprağı da ilave edin ve karıştırıp servis edin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe