Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı tavuk fileto
- 50 gram yemeklik un
- 50 gram süt
- 300 gram patates
- 80 gram sıvı yağ
- 35 gram kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 100 gram soğan
- Yeteri kadar tuz ve baharat
- 2 adet sivri biber
Hazırlanışı:
Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve biberi yağda kavurun. Daha sonra doğranmış kuşbaşı tavukları ilave edin. Bu şekilde 30 dakika süreyle pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada patatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayarak kızartın ve kavrulmuş tavuğun içine ilave edip karıştırdıktan sonra ısıya dayanıklı bir cam tepsiye koyun.
Beşamel sos için;
Yağ ve unu bir tencerede iyice kavurduktan sonra süt ve su ekleyip beşamel sosunuzu hazır hale getirin. Isıya dayanıklı cam pişirme kabında bulunan tavuğun üzerine beşamel sosu gezdirin. Yüzeyin komple beşamel sos ile kaplanmasını sağlayın. Bu şekilde tavuğu 10 dakika dinlendirin. Son olarak üzerine daha önce rendelediğiniz kaşar peynirin homojen bir şekilde serpiştirin. 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika süreyle pişirin. Kare kare keserek servis edin.✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler
Tavuk Yemekleri