Deniz Ürünleri Pazı Sarması

Malzemeler 

  • 1 demet pazı
  • 1 adet kılçıksız levrek
  • 100 gram ayıklanmış karides
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 diş sarmısak
  • 2 çorba kaşığı antepfıstığı
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızıbiber
  • 4-5 dal maydanoz, dereotu
  • 2-3 dal reyhan
  • Yarım çorba kaşığı tuz

Deniz Ürünleri Pazı Sarması Yapılışı 

ZEYTİNYAĞINI tavaya alın. Kıydığınız soğan ve sarmısağı ilave ederek soteleyin. Küp doğradığınız levreği, karidesi, antepfıstığı ve kuş üzümünü ilave edin. Pirinci sıcak suda yıkayın. Tavaya ekleyerek 2-3 dakika soteleyin. Karabiber, kimyon, kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, dereotu, reyhan ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp çıkartın. İçlerine hazırladığınız harçları pay ederek sarın. Tencereye dizin, üzerine sıcak suyu ilave edin. Yarım saat pişirip, sıcak olarak servis yapın. 
   
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe