
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, mevsim değişiklikleriyle mevcut yeme düzeninin değiştiğine ve bununla birlikte hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının arttığına dikkat çekti.
Sindirim sisteminde oluşan sıkıntıların giderilmesi için bol sıvı tüketilmesini öneren Prof. İnanç, “Mevsimsel değişikler, düzensiz beslenme alışkanlıkları sindirim sistemini oldukça zorlar. Bu zorlama da önemli sıkıntılara neden olur. Bunların en belirgini halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlıktır. Kayısı bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde etkili olan bir çeşit posa olan selüloz ve pektin içermektedir. Bu nedenle kabızlığın giderilmesi için her gün bir bardak kayısı suyu içilmesi yararlı olmaktadır” dedi.
Bir bardak kayısı suyu ilevücudun günlük ihtiyaç duyduğu A vitamininin yaklaşık yarısının karşılandığını ifade eden İnanç, kayısı ve kayısı suyunun içerdiği A vitamininin yanı sıra C vitamini ile de bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.
✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!
Etiketler
Mutfak Akademi