Haşhaşlı Patatesli Açma Börek Tarifi


Malzemeler

Hamur için: 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı su

İç malzeme için:
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1'er tatlı kaşığı nane, pulbiber ve karabiber

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı haşhaş

Haşhaşlı Patatesli Açma Börek Yapılışı

ÖNCELİKLE iç malzeme için patatesleri derin bir kapta ezin. içine, tuz, nane, pulbiber ve karabiber katıp, karıştırın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve kabartma tozunu koyup, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve su katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. 15 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı küçük yuvarlaklar şeklinde açın. Tekrar üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurları 20 cm genişliğinde olacak şekilde merdaneyle açın. Geniş ucuna patatesli iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe