Rostolu Ekmek



Malzemeler


• 125 gram tam buğday unu
• 125 gram buğday unu
• 1 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı Yuva Instant Kuru Maya

Rostolu Ekmek İç malzemesi için: 

• 500 gram orta yağlı kıyma
• 1 adet büyük boy havuç
• 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
• 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
• Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı:


Unları eleyip harmanlayın. Geniş bir yoğurma kabına aktarıp ortasını havuz gibi açın Yuva Instant Kuru Mayayi, tuzu, zeytinyağını ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurum Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar dinlendirin.

Rosto için;


Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatını ekleyip yoğurum Havucun kabuğunu kazıyıp suda haşlayın. Havucu haşladıktan sonra uzun uzun çubuklar halinde kesin. Köfte harcını tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın. Ortasına havuç parçalarını ve bezelyeleri yerleştirin. Ekmek şeklinde toparlayın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın. Rostoyu ortasına yerleştirip her tarafını hamurla sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe