
Malzemeler
300 gram un
100 gram margarin (soğuk)
çorba kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
» 1 dilim balkabağ
» 1 adet küçük boy soğan I» 1 adet küçük boy kereviz
» 3 dal taze soğan
» Tuz, karabiber, kekik
» 1 adet salçalık kırmızı biber
» 1 tatlı kaşığı mısır
Üzeri İçin:
» 1 su bardağı süt
» 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
» 1 adetyumurtaf
Balkabaklı Sebzeli Tart Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabına unu ve tuzu aktarın. Üzerine, buzdolabından çıkardığınız soğuk margarini küpler halinde kesin. Yine aynı soğuklukta 7 çorba kaşığı su ilave edin.Hamuru yoğurun. Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sebzeleri yıkayıp] küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında birkaç dakika kadar kavurup ocaktan alın. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. \~ Dinlenen hamuru yağlanmış kiş kalıbına parmaklarınız ile bastırarak yayın. Kenarlarını kalıbın kenarı kadar yükseltin ve kabarmaması için tabanına çatalla çizikler oluşturun.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!
Etiketler
Sebze Yemekleri