Malzemeler
125 gram kuzu eti (butkısmından)
2 adet sivri biber
1 adet domates
Terbiyesi için:
Yarım diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Terbiyeli Şiş Kebap Yapılışı
KUZU etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişirin. Domates ve biberleri mangalda közleyin. Diğer taraftan Adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın. Pişen kebabı servis tabağına alın. Adana soğanı, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.
Etiketler
Et Yemekleri