Revani


Malzemeler

4 adet yumurta
4’er kahve fincanı tozşeker, un, irmik ve yoğurt
2’şer kahve fincanı sıvıyağ ve portakal suyu
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Revani Yapılışı

Şerbeti hazırlamak için, tozşeker suyu kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edip, soğumaya bırakın. Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Daha sonra geriye kalan tüm malzemeyi ilave edip, iyice çırpın. Tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Revaniyi fırından çıkartıp, üstüne soğuk şurubu dökün. Üzerini kapatıp, 4 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe