Kakaolu İrmikli Jöle

Malzemeler

1 paket limonlu jöle
1’er adet muz ve yeşil elma
1 çay bardağı
dondurulmuş vişne
1 çay bardağı çilek
Muhallebi için: 1 kg süt
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya

Süslemek için: Çilek

Kakaolu İrmikli Jöle Yapılışı

LİMONLU jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın. Ortası delikli bir kalıbı suyla ıslatıp jöleyi içine boşaltın. Daha sonra bütün meyveleri üzerine ekleyip buzdolabında iyice donana kadar bekletin. Diğer taraftan muhallebi için; süt, irmik, tozşeker ve kakaoyu bir tencereye alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve içine margarinle vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi donan meyveli jölenin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra, jölenin kalıptan kolay çıkması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin. Daha sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Orta kısmına çilek yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe