Kabak Çiçeği


Malzemeler

3 kg kabak
3 kg tozşeker
Tabanı için: 1 kg süt
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet limonun rendelenmiş
kabuğu
Biraz vanilya, yeşil gıda boyası
2 rulo kaymak
Üzerine: Kavrulmuş badem

Kabak Çiçeği Yapılışı

KABAKLARI soyup dilimledikten sonra, dikine doğrayın. Akşamdan şekerle bir tencereye koyun. Sabah kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde kaymak hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin. Bıçağın ucuyla gıda boyası ekleyin. Soğuyunca kaymağı ilave edip, koyulaştırın. Servis tabağına kaymaklı tabanı dökün. Üzerine kabakları çiçek gibi dizin. Üzerini kavrulmuş badem ile süsleyin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe